4 grunde til at Oprah har elevatorvægt

Jeg vil gerne starte med at erkende, at jeg overhovedet ikke kender Oprah. Jeg har den dybeste respekt for hende og alt det hun har opnået. Hun er rigtig dygtig til at formidle, og det til trods for hendes noget barske barndom. Jeg fældede også en lille tåre under hendes tale til Golden Globe – har du ikke set den før, kan du se den her. Den varer ca. 9 minutter.

Når det så er sagt, har jeg rigtig mange gange tænkt: ”Hvis hun ikke kan tabe sig, med alle de ressourcer hun har, hvordan skal JEG så kunne? Jeg mener, hun har så mange penge, at hun kan ansætte personlige trænere og kokke til at lave den lækreste slankemad til hende. Hvorfor tager hun så på igen, hver gang hun har tabt sig?”

Det har jeg som sagt tænkt rigtig meget over, og er kommet frem til følgende grunde:

  • Stress

Som sagt kender jeg jo ikke Oprah personligt, men tænker med alt det hun har gang i og alle de mennesker hun har ansvaret for, kan det ikke undgå at have en vis påvirkning på stressniveauet. Hun er meget på hele tiden, alles øjne hviler på hende, alt hvad hun gør – ALT – bliver observeret. Og nej, stress er ikke godt for vægten, ud over man har tendens til at spise mere og usundt, påvirker det faktisk også evnen til at tabe sig. Så selvom hun måske ikke er stresset i gængs forstand, tror jeg ikke det kan undgå at påvirke hende mentalt, at hun er den hun er, med alt hvad det indebærer af offentlighed.

  • Søvn

På samme måde tror jeg heller ikke, at hun har et 8-16 job. Hun har måske nok en høj grad af frihed, men samtidig er hun også nødt til at være til rådighed på en helt anden måde end hvis hun havde et almindeligt 8-16 job eller ikke var så offentlig en person som hun er.

  • Regelmæssige måltider

Her tror jeg også, at det er et problem, når man har så mange mennesker at holde styr på og så stort et ansvar. Hun kommer nok ikke hjem til omkring 17-18-tiden hver dag, og hun har nok en del repræsentation at holde, hvor der måske ikke altid er sund mad.

  • Motion

Herudover tænker jeg heller ikke det er nemt at få trænet regelmæssigt med den hverdag hun har. Jeg kan forestille mig, at hun har en meget alsidig hverdag, hvor møder optager en del af hendes tid. Der kan det nok være svært at få presset træning ind.

Kort sagt, hvis du skal leve sundt og tabe dig, er det vigtigt at planlægge din dag, så der både er plads til at lave og spise sund mad, få søvn nok, trænet og ro på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *