Ro, regelmæssighed og rummelighed

Måske kender du udtrykket ”ro, renlighed og regelmæssighed” når det handler om småbørn (har aldrig helt forstået det, hvor kommer kærlighed og omsorg lige ind her?) Nå, men jeg har valgt at omskrive det, som du kan se, for jeg mener absolut disse ting må være til stede, hvis du skal have gang i en livsstilsændring. Lad mig uddybe

Ro

Med her mener jeg, at det kræver energi at lave om på ting i sit liv. Jo flere ting du ændrer på en gang, jo mindre er chancen for succes med det hele. Du kan ikke både skifte job, flytte og gå fra kæresten, samtidig med at du ændrer på din måde at leve på. Det er jo ikke alt man er herre over selv, det ved jeg godt, andre kan også have indflydelse, men er du inde i en turbulent periode med flere store ændringer, så overvej om du enten skulle vente med at gå i gang eller i hvert fald skrue forventningerne ned, til der var lidt mere ro på de andre fronter.

Regelmæssighed

Her tænker jeg på at det er vigtigt at sove nok og på nogenlunde samme tid hver dag, at få tre sunde måltider på nogenlunde samme tid hver dag og ikke mindst lægge dine ændringer i system. Hvis du beslutter dig for at træne tre gange om ugen, så planlæg hvilke dage det skal være og lav eventuelt aftaler med en veninde om at I gør det sammen. Jo længere tid du gør det, jo bedre hænger det fast.

Rummelighed

Og her tænker jeg ikke på alle mulige andre, men DIG. Ja, dig! Vær rummelig over for dig selv, klap dig selv på skulderen når du gør noget godt for dig selv – eller andre, tilgiv dig selv når du falder i vandet – bare husk at have en plan for hvordan du hurtigt kommer op ad vandet igen – men tænk først og fremmest på hvordan du ville tale til en veninde, hvis hun kom til dig og sagde hun var faldet i. Du ville garanteret tale pænere til hende end du plejer at tale til dig selv, ville du ikke? Godt, så tal ordentligt til dig selv.

Hvis du husker disse tre råd, vil du komme lettere igennem med din livsstilsændring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *