Derfor kan en huskekage godt være noget positivt

Kender du det, at du lige er startet på at leve sundere? Du klarer det en dag, halvanden dag, to dage, så sker der lige en smutter, fordi du skal til fødselsdag, og næste dag har du glemt det…

Eller du går forbi et sted, hvor nogen deler ud, fordi de har fødselsdag. Af ren refleks rækker du hånden ud, du har glemt dine gode intentioner.

Det sker hele tiden. Og det er ikke fordi vi er dumme eller specielt glemsomme, nej det er bare fordi vi hele tiden bliver påvirket alle mulige steder fra, og derfor ville det være meget lettere, hvis vi boede i et område uden stimuli, som jeg skrev om her.

Men hvad gør man så, spørger du nok. Og tak, jeg troede aldrig du ville spørge… men lad mig besvare dit spørgsmål med et eksempel fra mit eget liv.

Min datter er nu så stor, at hun har fået mens. Desværre af den rigtig dumme slags, hvor hun får vildt ondt i maven. Så mor skal købe piller til hende, og de nye regler gør jo, at man kun kan købe 20 ad gangen. Det betyder, at det er relativt ofte jeg skal købe og at det er noget jeg glemmer, for så ofte er det jo heller ikke. Så når mor kommer hjem fra arbejde uden pille og ser sin smerteplagede datter, må hun jo bare ud af døren igen.

Sidste gang prøvede jeg et nyt trick – jeg tog simpelthen den tomme æske og lagde den ned i min taske, i et rum, hvor jeg kommer flere gange dagligt. Hver gang jeg åbnede tasken, så jeg æsken – og blev mindet om mit indkøb.

Behøver jeg at sige, at jeg kom hjem med piller?

Nu er det din tur – hvad kan du gøre for at huske dig selv på de ting du vil gøre for at nå dit mål? Hvad er din huskekage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *