Sådan går du kontrolleret amok

Du kender godt det der med, at du har passet på hele ugen, ik? At du har spist sundt, masser af grønt, skåret en stor del kulhydrater væk, spist en masse små måltider og sagt nej tak til kage, slik og chips. måske har du trænet flere gange i ugens løb. Måske har du også vejet dig, og til din store glæde set vægten gå ned.

Så bliver det weekend, og vi skal da hygge, skal vi ikke? Så spiser du en masse usundt, hvidt brød til morgenmad, slik, chips, sodavand og et glas vin til aftensmaden, som sandsynligvis består af mindre sunde ting, inklusive en fed sovs.

Og da weekenden jo allerede starter fredag, gerne med morgenbrød på arbejdet, og slutter søndag, ja, så er det pludselig 4 dage om ugen du lever sundt, nemlig mandag til torsdag, og resten af tiden du lever usundt.

Det er altså næsten halvdelen af tiden – og det er meget. For meget, hvis du vil have et vægttab. Så når du vejer dig mandag morgen, har du som regel taget MINDST alt det på, som du har tabt dig i ugens løb, og har du så også menstruation, så kan det gå endnu værre.

Men betyder det så, at du skal passe på altid og leve af salat, og aldrig kan slappe af? Nej, ikke nødvendigvis, selvom det ville få dit vægttab til at gå hurtigere, men mindre kan også gøre det.

Der er for eksempel et forslag her fra Hjerteforeningen:

https://hjerteforeningen.dk/opskrifter/baked-chilibeans-med-spejlaeg-og-sproed-skinke/

Er du ikke til baked chilibeans, kan du jo bare springe den del over. Hvis du er glad for bacon, så vælg kalkunbacon. Nej, det smager måske ikke af lige så meget, men det kan måske være nok til at fjerne din fornemmelse af, at der er ting, du ikke må spise.

Er du glad for pandekager? Så er der en opskrift her på pandekager uden mel og sukker:

https://www.webopskrifter.dk/opskrifter/sundepandekagermedhavdregryn-21588/

Du kan også spise frugt, selvom du selvfølgelig skal være opmærksom på mængden af frugtsukker – men da der jo også er masser af vitaminer i frugt, må det opveje for det andet.

Er du glad for bearnaise? Hvis du koger et kvart blomkålshoved næsten helt ud, putter det i en blender sammen med noget af kogevandet, to grøntsagsbouillonterninger og noget estragon, får du den lækreste cremede bearnaisesauce, næsten uden kalorier.

Så ja, der er masser af muligheder for at gå kontrolleret amok – det handler bare om at kende dem, og planlægge/købe ind til det, så kan du mæske dig med god samvittighed.

God fornøjelse ?

PS   Har du for øvrigt fået mine 3 effektive metoder til vægttab, som du kan indføre med det samme – uden at du behøver ændre en masse ting i dit liv? Så er linket her: https://www.frastortilmor.dk/3-effektive-metoder/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *