Ved du hvem din største vægttabsfjende er?

Det skal jeg fortælle dig. Det er hende, som siger: “Et enkelt stykke kage, det skader ikke” (men det sagde hun også i går og i forgårs).

Hun siger også: “Man kan kun begynde at leve sundt, når man er i overskud, jeg skal bare lige forbi… “(fødselsdagen, besøget hos moster Gerda, indsæt selv flere). Men hånden på hjertet: Hvornår er du sidst vågnet op og har tænkt: “YES! I dag er jeg SÅ meget i overskud, og jeg har VIRKELIG lyst til at leve sundt med gode vaner og ingen usunde ting. Og jeg skal INGENTING det næste halve år, hvor jeg risikerer at falde i vandet”?

Eller hvad med denne her: “Jeg har købt det her slik og kage til på lørdag, når jeg skal have gæster” (og det er mandag, og hun ved udmærket godt, at det er væk i løbet af et par dage.)

Du har sandsynligvis allerede gættet det, men ellers kommer det her: (Trommehvirvel) Tra-daaaa – det er DIG SELV.

Vi glemmer nemlig hurtigt hvor mange dage i træk, vi har spist det stykke kage, som vi bilder os selv ind kun var en undtagelse i dag.

Vi overvurderer nemlig typisk vores egen viljestyrke, når vi bilder os selv ind, at vi har mere overskud i næste uge eller næste måned. NEWSFLASH!! Det har du typisk IKKE! Med mindre du er på vej igennem en eller anden krise, selvfølgelig – og nej, fordi du ikke kan finde noget tøj i skabet, du kan passe, er det ikke en krise, som retfærdiggør et ekstra stykke kage.

Og det samme med viljestyrken, når vi har tingene i huset. Hvis det er NEMT at leve usundt, lader vi os friste – det gør jeg i hvert fald, og jeg ved det er noget alment menneskeligt. For at bruge mig selv som eksempel: Så sent som i dag var der fødselsdag på mit arbejde, med små indpakkede chokoladestykker. Jeg havde besluttet mig, jeg skulle ikke have noget. Men så havde en af mine kollegaer glemt at gøre noget for mig, og som en “undskyldning” tog hun en lille håndfuld (læs: fire stykker) chokolade med hen til mit bord og lagde foran mig – og det var mandag eftermiddag, jeg var træt og gået ned på sukker. Jeg burde have sagt pænt nej tak, men det gjorde jeg ikke – jeg ÅD dem. Og det var så det fortsæt…

Så.. Lad VÆRE med at købe usundt ind til lige inden du skal bruge det, sørg til gengæld for at have noget sundt, som er let at komme til og som mætter. Prøv eventuelt at skrive ned hvad du spiser i løbet af dagen, måske du vil blive overrasket over, hvor hurtigt vi glemmer – eller fortrænger.

Men det allervigtigste – NÅR du falder i vandet (ikke HVIS) så husk at tilgive dig selv og kom op på hesten igen. Ikke noget med at give efter og tænke: Så kan det også være ligemeget! Ret ryggen og start forfra – igen og igen og…

Og hav så en rigtig forrygende uge!

 

PS. Hvis du ikke har fået mine 3 lette metoder til at tabe dig, uden at skulle lide en masse afsavn i din hverdag, så klik her og få dem: https://www.frastortilmor.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *