Har du talt med dit indre barn i dag?

Da jeg kæmpede med at blive gravid, fyldte det alt. Som i ALT!!

Jeg var i et job, jeg ikke brød mig om, men jeg kunne jo ikke skifte arbejde, for tænk hvis jeg nu blev gravid, lige når jeg havde skiftet, eller jeg skulle rende i fertilitetsbehandling – hvordan skulle jeg så forklare en ny arbejdsgiver det, når jeg skulle rende til undersøgelser hele tiden?

Jeg ville også gerne ud og rejse, men vi var også nødt til at sørge for penge til fertilitetsbehandling, og HVIS vi skulle ud i en adoption, som vi også havde talt om som en mulighed, skulle vi også have penge lagt til side til det.

Der var i det hele taget mange ting, vi ikke kunne og mange ting vi skulle huske og skulle tage højde for, hver gang vi traf en beslutning – som tidligere skrevet – det fyldt alt.

Hvis der var noget jeg ville gøre om i dag, med den viden jeg har, så ville det nok være at tage livet mindre alvorligt, men også have styr på mine prioriteter. Havde jeg skiftet job og var blevet gravid, så var det nok også gået, og det med at rejse og bruge penge, kunne måske have ladet sig gøre – i mindre målestok. Et sommerhus i en weekend eller en tur til Sverige eller Tyskland havde da også smagt lidt af fugl, men det havde jeg ikke rigtig øje for dengang.

Hvis jeg skulle give dig et råd, som jeg godt ville have haft dengang, skulle det være følgende:

Gør mindst EN ting om dagen, som gør dig rigtig glad.

Jeg har nogle forslag her:

Hør din yndlingsmusik

Gå en god, lang tur

Ring til en veninde/forælder/bedsteforælder

Gør noget godt for andre

Planlæg en udflugt

Har du selv flere forslag?

Det gode ved disse ideer er for det første, at ingen af dem feder (nødvendigvis 🙂 og for det andet, at det er sundt at tænke på noget andet end barnløsheden. Det kan hurtigt komme til at fylde, og det kan være stressende – og stress er jo heller ikke ligefrem sundt.

Hvad gør du selv for dit indre barn?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *