Bruger du dit overskud rigtigt?

I dette indlæg vil jeg prøve at give dig noget forståelse for hvorfor vi gør som vi gør – eller rettere: Hvorfor vi ikke gør som vi siger vi vil gøre. For eksempel når vi vil lægge vores livsstil om og få nogle sunde vaner.

Der er nemlig blevet udviklet en teori om dette, teorien om Hot og Cold state. Den går i al sin enkelthed ud på, at når vi er opslugt af en bestemt følelse, kan vi ikke forestille os hvordan det er at være i en anden følelse. Når du for eksempel render rundt og er hamrende forelsket, kan din hjerne ikke sætte sig ind i hvordan det er ikke at være forelsket. Det kan den simpelthen ikke. Det er alt for langt væk.

På samme måde kan du godt i et øjebliks begejstring beslutte dig for, at NU skal det være. NU skal du i gang med de sunde vaner, hvor du skal leve sundt. Du skal træne 3 gange om ugen, du skal spise sunde måltider hver dag og ingen slik eller cola eller andet usundt.

Problemet er bare, at når du beslutter dig for det, bliver du grebet af følelsen og er i overskud. På nuværende tidspunkt kan du ikke forestille dig, at du på noget tidspunkt ikke har det som du har det nu og er i underskud.

Men når du tænker dig om, så ved du jo godt, at så motiveret som du er nu, vil du ikke være hver dag fra nu af. Hvis det var så nemt, ville vi jo alle være supersunde hele tiden.

Og hvad gør vi så ved det? Jo, første skridt er at blive bevidst om det. Næste skridt er at vurdere, hvornår du er mest i overskud. Er det mandag morgen, mandag aften eller i weekenden?

Når du ved hvornår du er mest i overskud – for mange af os er det nok i weekenden – er det vigtigt at planlægge hvilke svære ting, som du kan gøre i dag, og som du ved du ikke har overskud til hver dag. Det kunne måske være at få lavet nogle motionsaftaler med en veninde, så du kommer ud af døren, og så I kan holde hinanden op på de sunde vaner.

En anden ting du kan gøre når du er i overskud er at gøre det lettere for dig selv, når du er presset. Du kan for eksempel gøre grøntsager klar ved at skære dem ud, så de er lige til at spise. På den måde er du på forkant, så du ikke behøver gøre det, når du ikke har overskud, og når du ikke skal hjem og lave dem først, er det lettere at gå hjem og spise sundt.

En sidste ting du kan gøre, når du er i overskud, er at forbedre dine evner. Skal du prøve en ny opskrift for første gang, er det godt at gøre det i overskud, så er det lettere næste gang, hvor du måske ikke er i overskud. Et nyt træningsprogram kunne også være en mulighed at indøve her.

Så udnytter du dit overskud godt nok, så du forebygger til når du kommer i underskud?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *