Sådan får du din mand til at støtte op om dine vaneændringer

Det er ikke nemt at lave sine dårlige vaner om til gode vaner, og når der er ekstra meget på spil, kan det godt give stress at skulle leve sundt.

Når du skal ændre på noget i dit liv, som for eksempel en dårlig vane, er det lettest, hvis du ikke er i gang med at ændre på alt for meget i dit liv samtidig. Det er for eksempel ikke så godt at både være i gang med at skifte job, flytte og blive skilt på samme tid. Det giver måske sig selv. Men det øger risikoen for at falde tilbage i de gamle vaner temmelig kraftigt, hvis du har gang i for mange nye ting på en gang. Hjernen kan simpelthen ikke klare det.

Det betyder så også, at du helst ikke skal være i gang med jobskifte eller flytning samtidig med du er i barnløshedsbehandling.

Men betyder det så, at du skal blive i samme job, hvis du ønsker at skifte? Nej, men du bør måske holde en pause med fertilitetsbehandlingen, hvis du er ved at skifte job. Jo mere du udsætter din hjerne for i forhold til forandringer, jo mere stresset bliver du, og så er der noget af det, som går galt. Hvis du så ovenikøbet også skal tabe dig, så er du ekstra udsat.

MEN stress påvirker ikke kun dig og dine vaner eller fertilitet. Stress kan også påvirke mænds sædkvalitet, jf. Helse.dk:

” Overvægt, fedme og østrogener
Man kan drage en parallel mellem overvægtige mænd og dårlig sædkvalitet. De tidligere nævnte østrogenlignende stoffer, de såkaldte xenoøstrogener i miljøet spiller sandsynligvis en rolle ved både at bidrage til mænds overvægt og deres dårlige sæd.
Forskere har fundet, at blandt normalvægtige mænd havde 24% en lav sædkvalitet og 2,6% havde ingen levedygtig sæd. Blandt de overvægtige mænd havde 25,6% en lav sædkvalitet og 4,7% havde ingen levedygtig sæd. Af de mænd der var fede havde 32,4% en lav sædkvalitet og 6,9% havde ingen levedygtig sæd.”

Så hvis du synes du har svært ved at få nogle gode vaner, og hvis det er et problem for dig, at din bedre halvdel ikke bakker nok op om at holde en sund livsstil sammen med dig, selvom han måske også burde tabe sig, så er argumenterne at læse her, sort på hvidt.

Kan du genkende jeres problem i det her, så tag fat i din bedre halvdel og lad ham læse med. Og selvom sædkvaliteten måske ikke er helt dårlig, kan den jo altid blive bedre.

Hvis du/I vil læse hele artiklen, kan du læse den her.

Og så pøj-pøj med det

Hilsen Pia

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *