Derfor er det vigtigt at lave indkøbsseddel

Laver du indkøbsseddel? Altså en som du følger? Synes du, at det er svært at være spontan, hvis du planlægger alt for meget på forhånd?

Men så lad mig give dig 4 gode grunde til hvorfor du burde lave en indkøbsseddel:

  1. Du sparer tid
  2. Du sparer penge
  3. Du sparer kalorier
  4. Du kan stadig være spontan

 

  1. At du sparer tid, giver næsten sig selv. Hvis du kun handler en gang om ugen, skal du kun afsted en gang. Hvis du har en fast dag, hvor du planlægger at købe ind, skal du også have lavet listen klar, og hvis du har et fast tidspunkt, hvor du laver den, ja, så er opgaven næsten løst

 

  1. Du sparer også penge, for selv om du måske er rimelig standhaftig og ikke afviger ret meget fra indkøbssedlen, så bliver du alligevel fristet flere gange. Samtidig kan du også planlægge indkøb af for eksempel grønt, så du får brugt det hele, og ikke slutter ugen af med at smide mad ud, som du ikke har fået brugt.

 

  1. Kalorier hænger også sammen med mængden af fristelser, som du udsætter dig selv for. Og holder du dig til listen og planlægger at købe ind på tidspunkter, hvor du ikke er sulten, er risikoen for at du køber tomme kalorier ind væsentligt reduceret.

 

  1. Og ja, du kan stadig være spontan – til en vis grænse. Du kan jo købe ind til 5-7 dage ad gangen i grundingredienser, og så planlægge fra dag til dag hvad du har lyst til. Er kødet puttet i fryseren, kan du tage det ud om morgenen inden arbejde, så kan det godt nå at tø op, eventuelt ved at lægge det på køkkenbordet i stedet for i køleskabet, afhængigt af hvad det er. Ja, det begrænser dig i din spontanitet, men det sparer på så mange andre fronter. Og skal du ud i ugens løb og supplere op med friske grøntsager, mælk eller brød, kan du selvfølgelig også sagtens finde noget spontant den dag – bare husk at holde det sundt.

Alt det her ved jeg jo godt, at du allerede ved. Men gør du det også i praksis? Har du lavet indkøbsseddel og holdt den i denne uge?

Hvis du selv har svært ved at holde dig indenfor sedlen, var det måske også en ide at sende din bedre halvdel afsted.

Men hvis du sætter dine indkøb i system, er det i hvert fald et rigtig godt udgangspunkt.

Jeg har også skrevet et blogindlæg tidligere, hvor jeg skriver om vigtigheden af de 3 R’er, Ro, Regelmæssighed og Rummelighed, hvor netop afsnittet om regelmæssighed er relevant her, men også Ro er vigtigt. Det kan du læse ved at klikke her.

God fornøjelse med det!

Hilsen Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *