Ved du præcis hvor meget du spiser? Test dig selv og bliv overrasket

Mange mennesker fører dagbog. Nogen har gjort det i deres barndom/ungdom, andre gør det i kortere perioder, og atter andre kunne ikke forestille sig livet uden at skrive lidt ned hver aften om hvordan deres dag er gået. Jeg hører personligt til i den første kategori, da jeg i min tidlige barndom skrev lidt ned.

Men uanset om du har gjort det eller stadig gør det, kan du sandsynligvis have glæde af at have en maddagbog.

Og hvis du ikke har hørt udtrykket før, handler det om, at du i en periode, for eksempel en typisk dag, skriver alt ned, som du spiser.

Der er 2 måder at gøre det på:

  1. Skriv ned for en dag, for at konstatere, at du sandsynligvis spiser mere end du er bevidst om. I det her tilfælde skal du skrive hver enkelt lille lakrids ned, som du tygger i dig i løbe af dagen.

Her handler det om at blive bevidst om, at du faktisk IKKE er bevidst om hvor meget du rent faktisk spiser.

  1. Skriv ned for en TYPISK dag hvad du spiser, men samtidig også hvad du laver, så du kan gennemskue sammenhængen mellem hvad du gør og hvad du spiser i det moment. Måske du kan se et mønster i det du spiser og hvornår?

Mønstre er ofte baseret på vaner, og vaner kan brydes. Og er det dårlige vaner, kan de for eksempel laves om til sunde vaner i stedet.

Lad mig komme med et tænkt eksempel:

Om eftermiddagen kl. 14 er der kaffepause inde på arbejdet, og det bliver der altid købt kage til.

Eller om aftenen hygger du dig med din bedre halvdel foran fjernsynet, og der plejer I at spise slik.

Et tredje eksempel kunne være, at om formiddagen, omkring klokken 10, er du sulten, men der er stadig lang tid til frokost, derfor tager du lige et eller andet usundt.

Hvis du laver en maddagbog, som du deler op hen over dagen, og både skriver hvad du foretager dig og hvad du spiser, er det lettere at beslutte hvad du så skal gøre, når du kan se, at på lige præcis dette tidspunkt gør du noget usundt på daglig basis.

Når du så har truffet beslutningen, er det bare at lave en plan. Hvad kan du gøre i stedet?

Undersøgelser viser, at planlægning og forberedelse er nogle meget vigtige ingredienser i forhold til at ændre dig.

Så jeg vil opfordre dig til at lave en maddagbog, og så bagefter gå den igennem, så du kan se om der er nogle punkter, hvor du kan sætte ind.

God fornøjelse!

Hilsen Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *