Derfor minder du om Pinocchio

Da jeg var barn – for en del år siden efterhånden – var der ikke så mange TV-kanaler, nemlig kun DR, Sverige 1 og Sverige 2.

Dengang havde vi heller ikke så mange børneprogrammer som i dag, men der var dog et enkelt, som jeg altid så hvert år ved juletid, og det var Disneys juleshow.

Det blev sendt om eftermiddagen, og det var en kærkommen afledning fra forventningerne til gaverne for min søster, min kusine og jeg.

En gennemgående figur i hele showet var Jesper Fårekylling. Du ved, ham som var Pinocchios gode samvittighed, og som sang: ”Når du ser et stjerneskud”.

Pinocchio var oprindelig en trædukke, som blev gjort levende af en fe, men han ønskede så inderligt at blive en rigtig dreng. Feen lovede ham derfor, at når han lærte at tale sandt og at tænke på andre før sig selv, ville hun opfylde hans ønske.

Pinocchio var jo egentlig en sød, lille dreng, som gerne ville gøre alt det rigtige, det var bare ikke altid det lykkedes. Men så havde han heldigvis Jesper Fårekylling, som fortalte ham hvad han burde gøre. Og når Pinocchio lyttede til ham, gik det altid godt. Men når han ikke gjorde – ja, så gik det mindre godt med en lang næse, æselører og andre ulykker.
Jeg tror vi alle sammen føler os som Pinocchio indimellem. Vi ved godt hvad vi bør gøre, og vi ønsker jo også at gøre det rigtige, så vi kan nå vores dybere mål – men det lykkes ikke altid, fordi – nåja, ting sker omkring os, og udover stressen ved at være barnløs, er der også mange andre ting, som påvirker os i vores dagligdag.

For mange af os kan det være en fordel at have en, som støtter og holder os op på de ting, som vi aftaler med os selv – så vi ikke lyver for at undgå ubehageligheder, som Pinocchio gjorde. For selvom vores næse ikke vokser, når vi lyver for os selv, så kommer vi længere væk fra vores babydrøm, når vi siger, at ”Nå ja, et lille stykke kage skader ikke”. Og du har fuldstændig ret – et lille stykke skader ikke, men det gør det, når det sker flere gange ugentligt, og måske falder du også i på andre områder.

Så det første du skal gøre, er at være ærlig over for dig selv – spiser du for meget og forkert? Og så må du gøre noget ved det, for eksempel ved at finde din egen Jesper Fårekylling.

Allier dig med en veninde, gerne en, som har samme problem, så I kan støtte hinanden – eller find en udenforstående. En, som laver aftaler med dig, og holder dig op på dem, så du overholder dem. En som kan hjælpe dig med strategier til at overholde dine løfter til dig selv.

Skal jeg hjælpe dig? Skal jeg være din Jesper Fårekylling, så du både får og give støtte til en gruppe i samme båd som dig – og med mig som tovholder?

Så klik her og læs videre.

Og så rigtig godt nytår!

Hilsen Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *