Husker du også at give dig selv det gule kort? Altså lige stoppe op og mærke efter?

Da jeg kæmpede med både overvægt og ufrivillig barnløshed, havde jeg svært ved at skelne mellem fysisk sult og psykisk sult. Du kender sikkert godt den uro, der gør, at du kigger i køleskabet eller køkkenskabene, for at se om der skulle være et eller andet lækkert. Selv om du godt ved, at der ikke er noget. Kender du det?

Måske har du svært ved at mærke, om du er ”rigtig” sulten eller ej? Altså sulten som i, at din krop mangler næring, at dine tarme er begyndt at murre og din mave knurrer. Det er fysisk sult. Du kan hurtigt tjekke om det er fysisk sult eller ej, ved at tage leverpostejtesten – hvis du synes, at en leverpostejmad lyder godt, ja, så er du rigtig sulten. Hvis ikke, så er det noget andet. Så er det sandsynligvis fordi, at du spiser på dine følelser. Det tager vi mere om en anden dag.

Sådan havde jeg det også engang, indtil jeg lærte leverpostejtesten at kende.

Men hvad gør man så, når man ikke når at mærke, men allerede HAR spist det, som man ved man ikke skal? Når man (jeg) bagefter dunker sig selv oven i hovedet, fordi jeg endnu en gang er fejlet?

Man øver sig. Og første skridt er at blive bevidst om de to slags sult. Næste skridt er at give sig selv det gule kort.

Og hvad betyder så det? Jo, det betyder, at du skal vænne dig til at stoppe op, inden du putter noget i munden. Du skal tage en time-out, en lille pause – eller ligesom i trafikken – stoppe op og vente.

Her skal du tænke: ”Vil det jeg gør nu bringe mig tættere på mit mål eller længere væk fra?” Og så skal du beslutte dig ud fra det.

Jo mere du øver dig, jo bedre bliver du til at stoppe op og mærke efter. Det handler om at bryde mønstre og vaner.

For husk: Hvis du gør det du altid har gjort, får du det samme resultat, som du plejer.

Hvad du skal gøre i stedet og hvad du skal gøre ved den psykiske sult, det skriver jeg mere om anden gang.

Mange hilsner
Pia

PS
Jeg åbner snart en Facebook gruppe, hvor du kan få mere støtte, motivation og råd, både af mig, men også af de andre i gruppen. Jeg laver et univers for dig, som ønsker at få vægten ned og fertiliteten op.

Hvis du vil være med når gruppen åbner, så skriv en mail til mig på kontakt@frastortilmor.dk, hvor du blot skriver jatak i emnelinjen, så kontakter jeg dig, når gruppen åbner. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *