Ved du hvad der er de 3 vigtigste ting, når du vil tabe dig? Og nej, det er ikke at spise sundt hver dag

Der er rigtig mange ting, som er vigtige, når du vil tabe dig, men de 3 vigtigste er:

Vedholdenhed, vedholdenhed og vedholdenhed!

Nej, det er ikke en joke. Og ikke fordi jeg ikke kunne finde på at joke, for det kunne jeg sagtens finde på, det er ikke det, men lige det her emne er lidt for seriøst til at joke om, så lad mig i stedet forklare hvad jeg mener.

  1. Vedholdenhed i at holde ved og ud

Det her er det lange seje træk. Det er ikke noget quickfix, men nærmere et slowfix. Det tager tid at ændre vaner, og det tager tid for din krop at omstille sig til de vaner. Du vil ofte opleve succes i starten af et vægttab, hvor det går virkelig hurtigt (hvis du altså lever sundt og forbrænder mere end du indtager), men måske gør du ikke, og på et tidspunkt når du altid til et sted, hvor der ikke sker noget. I lang tid. Som i rigtig lang tid. Og det kan godt være træls, for nu at sige det på godt dansk. Men her er det vigtigt, at du holder ud. Og holder ved.

  1. Vedholdenhed i at starte forfra

Ja, vi falder i vandet ind i mellem. Nogle gange bliver fristelsen bare større end vores viljestyrke. Vidste du i øvrigt, at vi har en begrænset portion viljestyrke til vores rådighed hver dag? Og når den er brugt, falder vi meget oftere for fristelsen? Det er derfor, at jo flere gange du bliver presset til at tage et stykke kage, selvom du har sagt nej og fortsætter med det, jo større er risikoen for, at du falder i på et tidspunkt. Jeg plejer at sige til mig selv fra starten, at ”Nej tak, det er ikke til mig” – altså til mig selv, ikke højt – og tvinger mig selv til at tænke på noget andet. De fleste gange hjælper det, så prøv det.

  1. Vedholdenhed i at være tålmodig med dig selv

Denne her er faktisk på nogle måder det vigtigste. For det er supervigtigt, at du kan tilgive dig selv, når du falder i. Tænk på hvad du ville sige hvis du var din egen bedste veninde, for vi er ofte hårdere ved os selv, end vi ville være ved andre. Vi føler tit, at det er vores egen skyld, fordi vi selv vælger at putte tingene i munden, men det er sådan et passivt ord, som vi ikke kan bruge til noget. Tænk hellere på, at det er vores ansvar – både hvad vi spiser og drikker, men også hvad vi gør for at ændre på vores mønstre. Kan du høre, at der er en helt anden energi omkring ordet ansvar end skyld? Skyld, det er der hvor du sidder henne i hjørnet og har det skidt, ansvar, det er der hvor du handler. Handler på hvad der er godt for dig.

Så husk at holde ved og holde ud.

Hilsen Pia, din vaneguide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *