Spis lige brød til! Eller kage…

For et par år siden var jeg med hele familien på sommerferie i Italien – kæreste og vores tilsammen tre piger. Vi fløj til Milano, hvor vi havde lejet en bil. Vi ankom sent om aftenen, men havde booket et hotelværelse til den første nat. Næste morgen skulle vi så køre videre til vores campingplads, som lå syd for Venedig.

Grunden til vi valgte at gøre det på den måde, hang sammen med prisen på flybilletterne – det kunne bedre betale sig at tage en overnatning på vej ud og på vej hjem end at købe fem flybilletter, hvor vi kunne køre direkte til campingpladsen.

Hjemvejen var samme tur, vi kørte 600 km. til Milano, hvor vi havde booket et hotel til natten inden vi skulle hjem – men hotel var måske så meget sagt. 

Hotellet på vejen ud var så lækkert. Ja det var også 3stjernet, og vores overnatning på vejen hjem var 1stjernet – men at der var SÅ stor forskel havde jeg ikke regnet med.

Prisen var næsten den samme, men forskellen lå i sæsonen – på udvejen var det før sæsonen startede, på vejen hjem i højsæsonen.

Da jeg bestilte værelserne, tænkte jeg ikke så meget over, at der ikke var aircon på hjemvejen – jeg bestilte en kold februar i Danmark, så tanken om lidt ekstra varme var ikke så afskrækkende.

Begge steder var morgenmad inkluderet. På det første hotel var den lækreste buffet, med spejlæg, pandekager og hvad der ellers kunne gøre små piger glade. Dejlige, lyse værelser – og den skønneste aircon.

Sådan var det ikke på vejen hjem. For det første er det ca. 35 grader da vi ankommer til hotellet. Vi kan næsten ikke finde det, det viser sig at være en lille bygning, som er skubbet ind mellem to andre og noget større.

Receptionen er vel på omkring 12 kvm. og det er BAGENDE hedt. Værelset er heldigvis kun på første sal, for der er selvfølgelig ingen elevator. Allerede her begynder vi at mærke hvor det bærer hen, men det blev MEGET værre endnu.

Vores værelse er ok stort, der er to dobbeltsenge og en enkeltseng. Da vi går rundt og kigger, åbner min kæreste klædeskabet og kigger lidt rundt. Inde i skabet på en bøjle hænger en gammel, fedtet kasket. På øverste hylde kan han se et blad, som han tager ned. Det viser sig at være et pornoblad. Han skynder sig at lukke skabet. 

Vi kigger på hinanden. Vi skal bare UD herfra, lige nu. Så går turen ud af hotellet for at finde noget at spise – og måske et nyt hotel. Det er bare rigelig dyrt, finder vi ud af, så vi opgiver det, får noget god mad  og går hjem for at sove. Det er jo bare en enkelt nat, og så slemt kan det vel ikke være. 

Vi tog fejl.

Vi bestilte morgenvækning i receptionen og gik op.

Som sagt var værelset uden aircon og det havde været 35 grader udenfor. Det var nu lige så varmt indenfor. Vi vendte og drejede os, vi svedte hver gang vi rørte os, og selvom planen havde været at vores tre piger skulle sove i samme seng, gav den ene op og gik over i enkeltsengen. Det var simpelthen for varmt at ligge så tæt.

Vi fik ikke sovet så meget den nat, og utroligt nok – eller måske netop derfor – vågnede vi af os selv – et kvarter efter vi skulle være blevet vækket af receptionisten. Vi fik dog hurtigt pakket, for vi havde stort set ikke pakket noget ud. 

Da vi kom ned i receptionen, fik vi vækket receptionisten – ja VÆKKET, som i at han lå og sov i baglokalet. Vi spurgte til vores vækning, han tjekkede sin kalender og kunne da godt se, at han skulle have vækket os. Ingen undskyldning, bare et skuldertræk.

Så kom den spændende del – vores morgenmad. På nuværende tidspunkt kan du måske nok gætte, at vores forventninger var ekstremt lave. Og maden levede da også fuldstændig op til dem. En eller anden form for kage, nærmest som en kæmpelagkagebund – blev serveret foran os. Kaffen og kakao til børnene trak han i automaten i små plastikkrus.

Og hvis du lige nu tænker: “Hvad kommer det dog mig ved?”, så er det faktisk ret relevant.

For den dag lovede vi os selv, at vi aldrig – som i ALDRIG – mere ville bo på et et-stjernet hotel.

Jeg havde begået nogle åndssvage fejl, da jeg bookede det hotel. Først og fremmest ingen aircon, men jeg havde måske heller ikke fået læst anmeldelserne helt så godt som jeg burde.

Det er det samme, når du beslutter dig for at få gode vaner – hvis ikke du får det ønskede resultat, hvis der er nogle af dine vaner, som ikke virker efter hensigten, så følg op, husk det til næste gang og gør noget andet! Vi har i hvert fald lært af det.

Hilsen Pia, din vaneguide

PS, som om det ikke var nok, blev jeg så forkølet i flyveren på vej hjem, da vi kom fra 35 gr. til 15 i flyveren, og jeg lå syg en hel uge efter derhjemme, min sidste ferieuge. Det var en skøn ferie ellers, men fra vi ankom til Milano og den sidste uge kunne jeg faktisk godt have undværet.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *