De historier, du fortæller dig selv om dig, bliver sande, så sørg for at historierne bliver gode

Rigtig mange mennesker fortæller sig selv, at de ikke har nogen rygrad. Eller viljestyrke. Eller hvad de nu kalder det. Det er også det, man kalder overbevisninger – eller historier.

Der er det ved det, at de historier har en tendens til at blive sande. For hvis du tror på, at du ikke har nogen rygrad, så leder du efter beviser på, at du har ret.

“Se, nu kunne jeg ikke lade den kage / det slik være, jeg har jo sagt, at jeg ikke har nogen rygrad” – og så er du bekræftet i, at det du siger om dig selv er sandt.

Men jeg vil godt påstå, at du rent faktisk har rygrad og viljestyrke. Og jeg kan bevise det.

De færreste af os springer ud af sengen om morgenen, når vækkeuret ringer. Okay, måske gør du, men der er størst chance for, at du ikke gør. Hver dag står vi op om morgenen, og de fleste af os går på arbejde enten der eller senere på dagen. De fleste af os har også dage, hvor vi ikke gider, men gør det alligevel. DET er viljestyrke. 

Måske besøger du også nogen gange nogen, som du ikke har lyst til – svigerfamilien eller en gammel tante? – du gider måske ikke altid, men du gør det alligevel. Det kan også være at lufte din hund, når det regner.

Du kan måske selv finde andre eksempler på hvor du gør noget, selvom noget andet trækker den anden vej?

Viljestyrke er jo dybest set at gøre det, som du ved er rigtigt og som du bør, men noget inden i dig trækker den anden vej. Men du GØR det. Fordi du ved, at det er det rigtige.

Men jeg kunne godt tænke mig, at du prøvede at tænke omvendt – at du tænker efter og finder de historier, hvor du HAR og viser viljestyrke og rygrad. Når du har gjort det, så rank ryggen og mind dig selv om dem igen og igen. Sig til dig selv – “Jeg har både viljestyrke og rygrad”.

Husk det, når du er fristet til at give efter – og øv dig, for du bliver bedre og bedre, jo mere du øver dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *