Du taber dig ikke i 2018!

Du husker nok nytårsaften, ikke? Du ved, der hvor du måske sprang ind i det nye år, eller så din elskede i øjnene, mens i ønskede hinanden Godt nytår. Du besluttede, at i år, NU, skulle det være, i år skal det vægttab komme, som du har planlagt i… Ja, hvor mange år egentlig? Var din nytårsaften for lidt over et år siden magen til den du havde for to uger siden? Var dine nytårsfortsætter de samme? Og er du samme sted vægtmæssigt i dag, som du var for et år siden, for to år siden, tre år…

Ja, det er ikke for at gøre dig deprimeret, men for at hjælpe dig med at være realistisk, se i øjnene hvad der er galt – og så vil jeg selvfølgelig gerne hjælpe dig med at gøre det anderledes og dermed bedre end de øvrige år.

Men lad os vende tilbage til nytårsfortsætterne – DE VIRKER IKKE!! Så kom væk fra dem med det samme, og lad mig lige forklare dig, hvorfor de ikke virker.

1)   Nytårsfortsætter findes pr. definition kun een gang om året. Det vil sige, at hvis du i november får samlet dig sammen til at gøre noget ved dit vægttab, er sandsynligheden for at du venter temmelig stor – og så kommer december jo, og så kan man jo slet ikke tænke i vægttab, vel?

FORKERT!! Du kan starte på vægttab når som helst. Ja, du skal måske skrue forventningerne lidt ned i december, men helt opgive er der ingen grund til. Hvis du tænker tanken om at tabe dig den 1. november, så er det to måneder – eller en sjettedel af året, hvor du ikke kan tænke på at tabe dig, hvis du venter til 1. januar. Eller tænker du, at i sommerferien kan man jo heller ikke tabe sig, så kan der også gå nogle måneder i foråret, hvor du KUNNE have gjort en indsats, men ikke gjorde det, for vi skal jo lige hygge lidt ekstra i ferien. Eller hvad nu, når du allerede på nuværende tidspunkt har opgivet dit nytårsfortsæt, hvad rigtig mange har, eller i februar eller marts?

Nej, når du beslutter dig for at tabe dig, sådan for alvor, er det fløjtende ligegyldigt, om det er 1. januar, 3. juli, 8. august eller 4. december – Når du føler dig klar til det, kom i gang med det samme, men hvordan? Og det fører mig til den næste store fejl.

2)   Du lægger for hårdt ud. Måske starter du 2. januar, måske er du mere realistisk og venter nogle dage eller en uge, men SÅ skal den også have hele armen – fitnessmedlemskabet er i hus, og det skal bruges tre gange om ugen. Herudover skal vi leve sundt, ind med LCHF, raw, juicer og smoothies og hvad der ellers er in i øjeblikket. Du knokler på – måske en, to eller tre uger. Er du rigtig sej, måske et par måneder eller tre. Men så bliver det for hårdt, du giver op, og kommer tilbage i de gamle vaner, og snart har du taget alt det på du måske havde nået at tabe dig – og mange gange mere til.

Nej, skal du tabe dig, skal du begynde når beslutningen er truffet – og du skal tage små skridt, som holder. Det er derfor, at jeg i min e-bog, som du kan hente ganske gratis her, skrevet om, at skal du lave nye vaner, er det godt at starte med et glas vand, som det første når du vågner om morgenen. THAT’S IT! Print kalenderen ud, som sidder sammen med e-bogen, sæt et kryds når du har gjort det, og se rækken af krydser vokse – et tegn på din succes. Efter en uge hæver du indsatsen – så handler det måske om sund morgenmad, ingen kager/slik på arbejdet, ingen slik/chips om aftenen eller hvor dine fristelser nu ligger.

Men hvor ligger dine fristelser? Hvad er dine svage punkter?

Læg en kommentar herunder, også bare til indlægget generelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *