Har du også svært ved at holde fast i gode vaner og intentioner?

Forestil dig følgende: Du bliver vækket kl. 7 om morgenen, du får serveret en god, sund morgenmad, og bagefter går du en rask tur. Derefter dyrker du en eller anden form for motion et par timer, måske noget holdsport, måske styrketræning eller dans, men noget du synes er sjovt. Bagefter har du en god lang afspænding. Så bliver der serveret en sund, nærende frokost for dig og så har du lidt tid til hvile. Bagefter dyrker du måske noget yoga, tai-chi eller lignende, inden du får serveret en sund eftermiddagssnack. Så hviler du lidt igen, inden det er tid til aftensmad, som ligesom de øvrige måltider er sunde, nærende og bliver serveret for dig. Så er det tid til dejlig afslappet meditation, inden en kop aftente, så afslapning og i seng omkring kl. 22. Hele dagen får du selvfølgelig rigeligt med koldt, frisk vand til at slukke din tørst.

Lyder det som paradis? Lyder det som et sted, hvor du kunne tabe dig og komme i god fysisk form? Men sådan ser din hverdag ikke ud, vel? Den ser nok mere sådan her ud:

Når vækkeuret ringer, trykker du på snooze-knappen mindst én gang. Så står du lidt for sent op (igen), tager en kop kaffe, inden du haster afsted på jobbet. Er du god ved dig selv, snupper du et æble eller en banan på vejen. Afsted i myldretiden, enten på motorvejen hvor du bander over de andre bilister, eller med det offentlige, hvor du bander over forsinkede s-tog. Ind til en stresset morgen med deadlines og møder eller ud og hjælpe klienter, så en kedelig frokost bestående af din flade madpakke eller kantinens kedelige mad. Så flere møder/klienter/deadlines, inden du haster hjem ad den myldretidsramte motorvej eller de forsinkede s-tog. Købe ind på vejen hjem, mens du er sulten, så det bliver noget nemt og mindre sundt – igen. Falde udmattet sammen foran fjernsynet, falde i søvn på sofaen til en eller anden Netflix/Viaplay/whatever serie, vågne ved midnatstid og vakle i seng.

Måske lever du ikke som scene 2 hele tiden, men sandsynligheden for at du lever en del af det, det meste af tiden, er ret stor. Og sandsynligheden for at du lever som scene 1 er ret lille. Men lad os nu sige, at du lever som scene 1 i bare en uge. Ville du blive afstresset, rolig, sund og tabe dig? You bet! Eller hvad med to uger eller tre uger? Og nej, jeg vil ikke forsøge at sælge dig et eller andet retreat, bare rolig.

Og så kommer du tilbage til den virkelige verden med et ordentligt KLASK! Selvom dine intentioner er de bedste, er sandsynligheden for at du kommer til at leve sådan i hverdagen er lig 0. Fordi du har myldretidstrafik og deadlines og skal handle ind og lave mad og og og….

Det er lidt ligesom når du tager på sommerferie og har masser af tid og overskud til at gå og tænke igennem hvordan du gerne vil have dit liv skal være. Du laver planer og kan næsten allerede se for dig hvordan du får meget mere struktur på din hverdag, så du når de mål du har sat dig for, men på en eller anden måde lever virkeligheden ikke op til forventningerne.

Men hvordan kan du forene dine ønsker og drømme med din dagligdag og virkelighed? Det første du skal gøre er i hvert fald at skrue forventningerne ned og lade være med at tro du kan løse det hele på én gang, for det kan du IKKE. Det ved du sikkert allerede, for du har prøvet det mange gange før og oplevet det går galt. Så når du nu har skruet forventningerne ned, tænker du, så når jeg da aldrig mine mål? Jo du gør, det kommer bare til at tage lidt længere tid. Det vigtigste er bare at ændre tingene på en lille, overskuelig måde, så du kan tilpasse det til din hverdag. En lille vaneændring af gangen, så du ikke har nogen undskyldning for ikke at gøre det, men samtidig skal det kunne mærkes bare en lille smule. Når du så har gjort det et stykke tid, kan du tage en ny ting, som du så også kan gøre til en vane og så videre. Start med de små, lette ting og så arbejd dig videre herfra.

Har du brug for inspiration til hvordan og hvorfor det er så svært, så hent min gratis e-bog her, hvor du samtidig skriver dig op til mit nyhedsbrev med mere inspiration.

Så hvis du vil starte et nemt sted, hvorfor så ikke starte her?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *