Min baggrund

Du har sikkert prøvet at være på slankekur eller diæt før. Prøvet at få skabt nogle gode vaner og komme af med de gamle vaner. Men det tager tid at skabe gode vaner. Og de dårlige kan være svære at komme af med. Hvis man så ovenikøbet har nogle traditioner omkring at spise usundt i weekenden, især når man måske er til søndagsmiddag eller søndagskaffe, så kan det være ekstra svært.

Jeg havde selv problemet på et tidspunkt. Jeg vidste det godt, og jeg fik også skabt nogle gode vaner, men de sad ikke så godt fast, at de kunne klare de pres, som kom udefra. Pres til at spise kage på arbejdet, når nu nogen havde haft den ulejlighed at bage. Eller til at modstå det dårlige vejr, når jeg nu havde besluttet mig for at gå hjem fra arbejde, og bussen holdt lige rundt om hjørnet.

Men en dag skete der noget. Jeg ville nemlig være gravid, og da det ikke lykkedes den naturlige vej, måtte vi igennem fertilitetsbehandlinger. Først 3 på Rigshospitalet, og da det ikke hjalp, måtte vi søge behandling på en privat fertilitetsklinik. Vi havde ikke penge til behandlingerne, men overlægen fortalte, at vi måske kunne være med til at afprøve nye behandlingsmetoder, og så ville det ikke koste os noget.

“Men”, sagde lægen, lidt forlegent, “så skal du altså tabe 10 kilo først.” BANG! Den ramte mig, lige der hvor det gjorde rigtig ondt, og det hjalp mig til at træffe en beslutning om at gøre noget – drastisk.

Jeg besluttede mig for at ændre mine kostvaner og motionsvaner. Jeg satte alt hvad jeg spiste og drak i systemer, så jeg præcist vidste hvad jeg skulle og ikke skulle. Jeg tog skyklapper på og ignorerede næsten alt det, som jeg burde – det var trods alt også i december – og jeg spiste sundt og motionerede 20 minutter på en stepper hver dag.

Tre måneder senere var det lykkedes for mig – fordi jeg satte mig for at få struktur på min kost og motion.

Det var:

  • Mindst 20 minutters motion hver dag
  • Havregrød kogt på vand og uden sukker hver dag
  • Mager frokost
  • Kogte grøntsager til aftensmad hver dag – og stort set ingen kød

Vi tog tilbage til klinikken. Det viste sig så, at vi ikke kunne være med i nogen test alligevel, da det kun var for par, som ikke tidligere havde været i fertilitetsbehandling, men vi fik skaffet pengene, købte 3 behandlinger, og ved den 3. behandling blev jeg gravid.

Jeg håber min historie har inspireret dig.